Om Oss - Team Miroxis


2020 var året då allting startade, Otis kom in i mitt liv och det med en oerhörd kärlek. 

Jag skulle absolut inte hålla på med pälsvård eller utställning, utan Otis skulle hållas nedklippt och lättskött. Men intresset för päslvård kom smygande och så provade vi på vår första inoff och vi var fast. Otis med sitt fantastiska temperament och sagolika väsen, skapade mersmak för rasen och redan 2021 kom Mira in i våra liv med buller och brak. Ja för sådan är hon, vår Mira, ett yrväder utan dess like, så självklar och älskvärd. Och med Mira ökade även utställningsintresset och tankarna om en kennel började ta form. Sagt och gjort, i slutet utav 2021 gick jag SKK uppfödarutbildning och i början utav 2022 blev mitt kennelnamn Miroxis godkänt. I samma veva hämtade vi hem sockertoppen Siri, denna ljuva lilla uppenbarelse som förgyller våra liv på så många sätt. 


Men vem är då Jag, Emelie? Jo jag bor med min familj ( Man, barn, hundar och katt ) i ett hus med stor trädgård och nära till skog och mark. Jag har alltid älskat djur, jag går till och med så långt och säger att jag föredrar djur framför människor. Och min högsta önskan när jag var barn var att få ett eget djur, när jag var 12 år fick jag min älskade hamster Tarzan och sedan rullade det på med alla möjliga olika vänner. Sigge var min första hund, en schabrador och min bästa vän i nästan 14 år, saknaden efter honom blev enorm och så 2020 kom då Otis som på så många sätt påminner om Sigge själsmässigt. 


Namnet Miroxis är en sammansättning utav alla 3 stamhundarnas namn, MIRa, OtIS och så SIRI baklänges. Otis har blivit stolt pappa till sin första valpkull och vår A-kull planeras till slutet 2023 början utav 2024. Under tiden kommer vi resa land och rike runt och meritera oss på olika utsällningar och göra BPH.


Väl mött // Emelie & Gänget

Mira BIM unghund

Ronneby SDHK 2022

Mira och Jag svalkar oss med Melon på en varm utställning

Siri på sin Juniorpremiär

1a med CK 

Borås SDHK 2022

Otis som valp